ЕС и Норвегия създадоха Зелен алианс, за да укрепят съвместните си

...
ЕС и Норвегия създадоха Зелен алианс, за да укрепят съвместните си
Коментари Харесай

ЕС и Норвегия създадоха Зелен алианс, за да намалят парниковите газове с 55%

ЕС и Норвегия сътвориха Зелен алианс, с цел да укрепят съвместните си дейности в региона на климата, запазване на околната среда и съдействието, което да помогне за прехода към чиста сила и чиста индустрия . Споразумението беше подписано в Брюксел от ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и министър-председателя на Норвегия Йонас Гар Стьоре.

 
Норвегия е дълготраен и благонадежден сътрудник на Европейски Съюз и ние споделяме обща визия за създаване на безпристрастен във връзка с климата континент. Искаме нашите общества и стопански системи да просперират дружно, като в същото време понижаваме излъчванията, опазваме природата, декарбонизираме енергийните си системи и екологизираме промишлени си браншове. Нашият Зелен алианс прави връзките ни още по-здрави и ни дава опция да работим дружно за по-добро бъдеще.
Урсула фон дер Лайен, ръководител на Европейска комисия

ЕС и Норвегия удостоверяват още веднъж своя ангажимент да реализират задачите си за 2030 г. — да понижат излъчванията на парникови газове с минимум 55 % спрямо 1990 г. Другата цел е да се реализира индиферентност във връзка с климата най-късно до 2050 г. Целите са ограничение на повишението на температурата в международен мащаб до 1,5 °C в сходство с Парижкото съглашение, като в същото време се подсигуряват енергийната сигурност, опазването на околната среда и правата на индивида.

Фон дер Лайен благодари на норвежкия министър председател Йонас Гар Стьоре за незабавната интервенция и увеличихте доставките за Европейския съюз по време на енергийната рецесия, провокирана от президента Владимир Путин, когато той приключи доставките на газ по тръбопроводите за Блока.

Това беше от решаващо значение за нас, с цел да предотвратим безусловно спирането на електрозахранването в Европейския съюз, добави тя. Европа към момента се нуждае от надеждни и налични доставки на газ, с цел да се приготви за идната зима и идващия сезон на пълнене на хранилищата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР